Må döden sova

Författare

Anna Jansson

Må döden sova

Svenska

2002-06-10

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Publiceringsdatum

2002-06-10

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

E-bok, Pocket, Ljudbok, Inbunden, Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151839936

Antal Sidor

288

Vikt (kg)

0.623

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

Wilhelm Jacobsson försvinner spårlöst på Gotlandsbåten. Han är en småbonde som hankar sig fram, egensinnig och i ständig träta med sina grannar. Han är gift med "byhoran". Mona Jacobsson har alltid varit utsatt: Mobbad i skolan och med knäckt självkänsla. Hon blir med barn när hon är 15 år. "Fader okänd."

Maria Wern och hennes kolleger Hartman och Arvidsson sommarvikarierar på Gotland. Den berömda Medeltidsveckan pågår. Fallet med den försvunne hamnar på deras bord. Under pågående utredning hittar en semesterseglare av en slump ett lillfinger i en plastpåse i vattnet. Några dagar senare är en äldre dam är ute och rastar sonens rottweiler. Hunden rymmer, börjar gräva i ett stenröse och gräver upp ett lik - Wilhelms. Lillfingret är hans.

Utredningen av mordet på Wilhelm står dock och stampar. Mördaren är fortfarande på fri fot och ytterligare mord inträffar. Vad har den gamla distriktsköterskan Svea gjort för ont? Och varför vill någon silversmeden Birgitta illa - och just på hennes möhippa? Men den unge aspiranten på polisstationen har fått förtroende för Maria Wern och tack vare hans upplysningar kan mysterierna skingras och ännu ett mord förhindras i sista minuten.

Läs mer

Anna Jansson

Silverkronan

Om boken

En mystisk bilolycka som kanske inte är någon olycka, kvinnor som får hallucinationer och sår som inte vill läka... Må döden sova är en lika tankeväckande som spännande historia om barnlöshet, konstgjord befruktning, läkaretik och kloning.

Kunskapen är en hora. Ibland tjänar hon det goda, ibland det onda. Inte sällan kan hon köpas för pengar...
Ett självmord och ett mord utlöser ett intensivt polispådrag och kriminalkommissarie Maria Wern pressas hårt av sin chef under den märkliga utredningen. I centrum för händelserna står Cheironkliniken, en välrenommerad institution som hjälper barnlösa par med provrörsbefruktning. Kliniken ägs och leds av Per Göthe, en man med fläckfritt förflutet och internationell ryktbarhet. Vad kan han ha med dessa mystiska sjukdomsfall och ruskiga mord att göra? Eller är det så att läkemedelsföretaget OKTA kanske har ett finger med i spelet?
Att skaffa bevis för att någon olaglig verksamhet försiggår på kliniken kan komma att kosta Marias vän sjuksköterskan Karin och hennes foster livet.
I en gastkramande upplösning avslöjas hur girighet och avund orsakar katastrofer när människor leker med andras liv och slår mynt av andras olycka.

Läs mer

Må döden sova

Anna Jansson

Må döden sova

Om boken

När hon vaknar är allt mörkt omkring henne. Hon känner smärtan i hela kroppen. Men här finns någon mera i mörkret. Maria Wern sträcker ut handen och rör vid personen bredvid sig. Kroppen känns slapp - en död människa.

En man har anmälts försvunnen. Hustrun söker upp Maria Wern, som avancerat till kriminalinspektör. Det som från början verkar vara ett rutinärende utvecklas med skrämmande hastighet till en av de värsta utredningar länskrim ställts inför. Med minskade resurser och under svår tidspress söker man en mördare.
.

Läs mer

Alla de stillsamma döda

Anna Jansson

Alla de stillsamma döda

Om boken

I skogen utanför den lilla staden Kronköping i närheten av Uppsala hittas en man brutalt mördad, hängd och med ett spjut stucket rakt genom magen. Den som gör upptäckten och larmar polisen är en gammal man som bor i närheten och vars hund grymt dödats i samband med mordet och hängts upp bredvid den mördade. I träden omkring hänger dessutom flera djur, bland andra en tupp, en kanin och en katt.

Polisassistent Maria Wern och hennes kollegor står handfallna inför det bestialiska brottet. Ett liknande mord inträffade i Uppsala nio år tidigare men då omkom mördaren i en brand. Kan det ändå finnas ett samband? Tack vare Marias kamp och envishet tonar bilden av en mördare fram - en människa sviken och förnedrad till en punkt där verkligheten ger plats för vansinnet. Men det blir en kamp där Maria är nära att mista allt som betyder något för henne.

Läs mer

Stum sitter guden

Anna Jansson

Stum sitter guden

Om boken

När Örebro universitet firar sin akademiska årshögtid sker något fruktansvärt vid ett av honnörsborden: flera gäster faller ihop i kramp och tre av dem dör innan ambulansen kommer. Kriminalinspektör Kristoffer Bark är på plats som gäst, och det blir inledningen på en omfattande mordutredning. Bland de döda finns framstående forskare med koppling både till universitetet och den gastronomiska utbildningen i Grythyttan.
Samma natt brinner det i en gammal biograf i Hallsberg. I brandresterna hittas kvarlevorna av en ung man i en ventilationstrumma. Kan det vara Mattias som försvann 1986, samma år som en flicka hittades död på tågspåret i närheten av biografen?En ny polischef ifrågasätter Kristoffer Barks arbetsgrupp med omplacerade poliser. Bark kämpar för att klara mordutredningen, och måste samtidigt slåss för gruppens fortsatta existens.I Gå över lik gräver Anna Jansson djupt i människans vilja att ta sig fram till varje pris – och de mekanismer som gör att en person kan växa upp till en hänsynslös mördare.

Läs mer

Gå över lik

Anna Jansson

Gå över lik

Om boken

Gertrud Silverängen lever ett långt och händelserikt liv. Tillsammans med sina väninnor i syjuntan löser hon fall och mysterier som kommer i deras väg. Med 250 års gemensam erfarenhet, ett gott portvin och en kakelugn att sitta vid kommer de långt. När det behövs en polisinsats ringer Gertrud till Maria Wern på Visbypolisen.
I Vinterhjärta klarar Gertrud Silverängen upp tre olika fall. I den första berättelsen, Vinterhjärta, lär Maria Wern och Gertrud känna varandra medan Gertrud hittar sin roll som inofficiell privatdetektiv – och sitt livs kärlek som hon förlorat. I Vinterstjärna har en ung kvinna i hemtjänsten försvunnit spårlöst, och Gertrud befarar att det är en närstående som gått över alla gränser. I Vintermåne går Gertrud och syjuntan till botten med ett mysterium som plågat de närstående i decennier – en femårig pojke som på 70-talet försvann medan familjen sov i huset.Välkommen till ett vintrigt Visby där gammal är äldst!

Läs mer

Vinterhjärta

Anna Jansson

Vinterhjärta

Om boken

Hårfrisörskan och relationsmäklerskan Angelika Lagermark är tillbaka! På Salong d’Amour i Visby blir du inte bara fin i håret, utan får också hjälp att hitta kärleken, en ny vänskap eller stöd i en stund av nöd.
På frisersalongens glöggmingel kommer en liten flicka in och äter glupskt av snittarna. Efteråt ligger en lapp i Angelikas plånbok med ordet ”Förlåt” plitat med barnbokstäver. Sedlarna är borta. Angelika lyckas ta reda på var den hungriga flickan bor och upptäcker ett hem i misär. Samtidigt ber stamkunden Helena om stöd när hennes försvunne son plötsligt tar kontakt.Medan julen närmar sig gör Angelika allt för att hjälpa dem i sin närhet. Själv försöker hon dela livet med sin älskade Daniel, men vad händer med friheten när kärleken flyttar in?En förunderlig jul på Salong d’Amour är den fristående fortsättningen på Anna Janssons älskade feelgoodserie om Angelika Lagermark. En varm julroman som lyfter vårt behov av gemenskap.

Läs mer

En förunderlig jul på Salong d'Amour

Anna Jansson

En förunderlig jul på Salong d'Amour

Om boken

Lovisa Ersjö har ljugit. Full av ånger lägger hon ner mobilen. Klockan närmar sig midnatt och huset är ödsligt och mörkt. Hon har precis sagt till Rosalies mamma att bästisen sover över. Men Rosalie är inte hemma hos Lovisa, och ingenting kommer att bli som förut.
Första dagen på Wisbygymnasiet slutar i tragedi. På kvällen festar nya och äldre elever i en lyxvilla på Klinten. En av flickorna kommer inte hem den natten. Kriminalinspektör Maria Wern får uppdraget att hålla i utredningen av försvinnandet. Vittnesmålen från kvällen går isär. Spåren leder till en taxichaufför som har haft kontakt med 16-åringen, och en konstnär som vill ha unga kvinnor som modeller. I skuggorna ruvar en mördare – och när en död kropp hittas i en beteshage sprider sig skräcken på skolan.Anna Jansson är tillbaka med en nagelbitande spänningsroman. I Till offer åt det okända kämpar Maria Wern mot klockan för att lösa de grymma brott som drabbar tonårsflickor på väg ut i livet.

Läs mer

Till offer åt det okända

Anna Jansson

Till offer åt det okända

Om boken

Gertrud Silverängen och väninnorna i syjuntan i Visby tar sig an ett nytt fall. Det gäller ett försvinnande i det förflutna, då en femårig pojke kom bort från sitt hem och aldrig återfanns. Nu, nästan 50 år senare, vill hans bror Markus få klarhet i vad som egentligen hände. Tillsammans med sin son Patrik, som är polis, och kriminalinspektör Maria Wern, bestämmer sig Gertrud för att gå till botten med mysteriet som plågat familjen i decennier. Men det är någon som inte tycker om att hon söker svar om den försvunne pojken.
Gertrud Silverängen möter du även i Vinterhjärta och Vinterstjärna.

Läs mer

Vintermåne

Anna Jansson

Vintermåne

Om boken

1945. Två unga män tar sig ner i en övergiven gruva, men bara en av dem kommer att återse dagens ljus. Mannen som snart ska dö bär på en förödande hemlighet.
I nutid hittas ett dött spädbarn i en mosse i Hällefors norr om Örebro – den lilla flickan blev bara någon månad gammal. Hon bär ett silversmycke kring halsen med en sten som experterna inte kan identifiera. Kriminalinspektör Kristoffer Bark får uppdraget att leda utredningen tillsammans med sin grupp omplacerade poliser. När Bark anländer till Hällefors blir han första polis på plats på ett akut larm. En man i nittioårsåldern har tagit en förskolegrupp som gisslan. Han är beväpnad med ett gevär och han är inte rädd för att använda det.Anna Jansson är tillbaka med en skarp kriminalroman där lojalitet och släktband hamnar i fokus – och flera liv är i fara. Må evigheten förlåta utspelar sig i Bergslagen, där de gamla silvergruvorna utgör en påminnelse om svunna tider och kunskap som gått förlorad.

Läs mer

Må evigheten förlåta

Anna Jansson

Må evigheten förlåta

Nyheter

Foto: Elvira Glänte

30 juli 2024

Våra nya böcker i augusti 2024

NyheterBoknyheter