Daniel Räms

Foto: Sima Korenivski

Utforska författaren

Daniel Räms: 41 år, Årets kock 2013. Bor i Fredhäll med fru och två barn. Äter helst inte bruna bönor men gärna falukorv.

Utgivning

Om boken

Lilla Ego gick från uppstickare till fullbokad toppkrog på nolltid. Årets kock-vinnarna Tom Sjöstedt och
Daniel Räms har personligen lagt handen vid allt från inredning till de handskrivna menyerna. Idén att bjuda lyxmat till budgetpris blev en succé. Flera år efter öppnandet är kön till borden fortfarande lika lång som raden av hyllningsord från Matsverige. Denna oklassiska krog får nu sin första oklassiska kokbok.

Fläsktartar från Småland. Löjromsservering för två. Torsk med chorizosabayonne. Gruyèresemla. Brottarkorv. Vissa rätter lagar du utan svårighet i hemmaköket, andra kräver lite mer tid och utrustning. Ett stort fokus på att kombinera olika smaker, konsistenser och vackra uppläggningar gör att Lilla Egos mat går hem hos alla matälskare.

Möt Rafid och de andra färgstarka personligheterna bakom krogen. Daniels uppfinning majonnäsmaskinen får en egen presentation och vi får läsa om alla de dåliga idéerna som ratats längs vägen av experimenterande. Där hittar vi bland annat chokladtartaren, som inte liknade något annat när den kom ur köttkvarnen. Opretentiöst men ändå toppklass. Och framför allt de gudomligt goda recepten från hålet i väggen på Västmannagatan.

Läs mer

Tom Sjöstedt, Daniel Räms

Lilla Ego

Nyheter

17 oktober 2017

Lilla Ego utnämnd till Årets krog på Restauranggalan

Nyheter