Sara Larsson

Foto: Göran Segeholm

Utforska författaren

Sara Larsson är född 1973. Hon tillbringade merparten av uppväxten i det lilla samhället Grebbestad i norra Bohuslän, men är nu bosatt i södra Stockholm. Hon är utbildad civilingenjör men har även studerat radiojournalistik och juridik. Idag driver hon egen konsultverksamhet och jobbar främst med kommuner, där hennes roll är att driva olika förändringsprojekt inom kommunens olika verksamheter: skola, omsorg och socialtjänst. Hon debuterade 2015 med Den första lögnen som fick ett väldigt fint mottagande. I hennes nya roman Aldrig mer vävs tre människors öden samman i en högaktuell historia om kvinnor som utnyttjas i prostitution i Sverige och Europa.

Utgivning

Om boken

16-åriga Andreea från Bukarest hoppas att livet ska bli bättre i Spanien, men det visar sig vara en mardröm. Hon hålls fången i en liten lägenhet och säljs upprepade gånger av hallickar. När hon så småningom hamnar i Sverige bestämmer hon sig för att aldrig mer bli utnyttjad. Oavsett konsekvenserna.

Terapeuten Patrik finns på plats då en man grips för att ha plockat upp en minderårig flicka på Malmskillnadsgatan. Han nekar till brott. Patrik blir snart övertygad om att mannen talar sanning. Men varför plockade han då upp flickan?

Ted har i många år köpt sex under sina arbetsresor till Stockholm. En kväll räcker hans fru över ett lila kuvert som har kommit med posten. Innehållet i kuvertet visar att någon vet vad Ted håller på med, och vill tvinga honom att börja ta ansvar för sitt handlande.

Tre människor och tre öden vävs samman i denna högaktuella roman om kvinnor som utnyttjas i prostitution i Sverige och Europa.

»Skoningslös debutroman.« Arbetarbladet om Den första lögnen

»en rasande spännande debutroman som driver sina läsare obönhörligt framför sig.«
Aftonbladet om Den första lögnen

Läs mer

Sara Larsson

Aldrig mer

Om boken

Visby 1997. Sextonåriga Josefin vaknar i en främmande säng och det tar en stund innan hon inser vad som har hänt. Att hon har blivit brutalt våldtagen av tre manliga skolkamrater. I den följande rättegången frias de åtalade eftersom ord står mot ord.

Thailand 2010. Den framgångsrike idrottsmannen Oskar semestrar med sin fru och sina två barn. Även om det på ytan ter det sig idylliskt är Oskar mer intresserad av barerna och nattlivet än av familjen. Men efter en särskilt blöt kväll går allt överstyr och han tvingas fatta ett helt livsavgörande beslut.

Många år efter det som hände i Visby 1997 dyker det upp mejl och sms med hotfulla meddelanden och bilder av gruppvåldtäkten. Männen är vuxna nu, lever vitt skilda liv, men måste träffas för att hindra att deras liv slås i spillror. Efter den första lögnen måste nu flera nya ta vid för att de ännu en gång ska gå fria.

Med Den första lögnen debuterar Sara Larsson med en välskriven spänningsroman kring ett starkt och obehagligt ämne. Den handlar om synen på sexualitet, på ordet "nej" och kvinnans rättslöshet. Den handlar om vår rättskänsla och moral, våra förväntningar och fördomar, och om vår uppfattning om brott och straff.

Läs mer

Den första lögnen

Sara Larsson

Den första lögnen

Recensioner

”Med gedigen research i bagaget berättar Sara Larsson skickligt om trafficking och människors utsatthet.”

”Aldrig mer fungerar utmärkt som chockerande och upplysande spänningshistoria, med tankar om hur trafficking kan bekämpas, i praktiken.”

Nyheter

Foto: Göran Segeholm

13 december 2018

En brännande thriller om människohandel

Nyheter