Frida Duell
Foto: Rickard Rönnerstam
Utforska författaren
Frida Duell är 32 år och arbetar som ST-läkare inom Klinisk kemi på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Parallellt med läkarutbildningen har Frida varit chefredaktör för Moderna Läkare, skrivit populärvetenskapliga texter till tidigare nämnda tidskrift samt till Läkartidningen. Frida är mycket intresserad av sambandet mellan kost och hälsa och har bla gått kursen Populärvetenskapligt skrivande på KI. Mat, myt, vetenskap är Frida Duells första bok.
Utgivning
Om boken
Går man upp i vikt av lightprodukter? Kan man bli beroende av socker? Och är kokosolja verkligen så nyttigt som alla hävdar? Att allt vi stoppar i oss påverkar vår hälsa är ingen nyhet men hur? I en djungel av påståenden om vad vi ska äta och inte kan det vara svårt att skilja på vad som är sant och vad som är falskt. I den här boken guidar läkaren Frida Duell oss genom mängder av påståenden och myter om mat. Vi får veta hur våra tarmbakterier påverkar immunsystemet och vad gluten gör med tarmen. Om det stämmer att stark mat ökar förbränningen och vad som händer med olivoljan när den hettas upp.
Populärvetenskapliga fakta varvas med recept på hälsosamma rätter som vegansk Pad Thai och Rostad blomkålssoppa med grönkålschips, rostade pinjenötter och tryffelolja.
Populärvetenskapliga fakta varvas med recept på hälsosamma rätter som vegansk Pad Thai och Rostad blomkålssoppa med grönkålschips, rostade pinjenötter och tryffelolja.
Läs mer
Frida Duell
Mat, myt, vetenskap