Anita Forssell
Utforska författaren
Anita Forssell är ständigt på tur; på fjäll- och långvandringar, cykelfärder, kajak- och skidturer och långresor, sedan fyrtio år tillbaka. Hon har också mångårig erfarenhet som färdledare i fjällen och håller kurser i konsten att torka sin egen mat.
Utgivning
Om boken
Vad ska vi äta? Det är en knepig fråga för alla som vill ge sig ut på långvandring, skidtur, cykeltur, segling, paddling eller tågluffning.
Den som måste bära hela sin proviant tror sig ofta hänvisad till den trista frystorkade industrimaten. Men med lite planering och förberedelse kan man äta gott och varierat även ute på tur! Det är inte alls svårt att själv torka sin mat, och allt går att torka: rotsaker, grönsaker, frukt och bär, fisk och kött. Ofta kan man komplettera med färskvaror ur naturens skafferi. Det blir godare, nyttigare och billigare än det du köper i påse. Friluftsmat är en utekokbok som är så behändig att den går att stoppa i fickan.
Den som måste bära hela sin proviant tror sig ofta hänvisad till den trista frystorkade industrimaten. Men med lite planering och förberedelse kan man äta gott och varierat även ute på tur! Det är inte alls svårt att själv torka sin mat, och allt går att torka: rotsaker, grönsaker, frukt och bär, fisk och kött. Ofta kan man komplettera med färskvaror ur naturens skafferi. Det blir godare, nyttigare och billigare än det du köper i påse. Friluftsmat är en utekokbok som är så behändig att den går att stoppa i fickan.
Läs mer
Anita Forssell
Friluftsmat