Kalle Häggblom

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom. Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta. Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande. Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...

Läs mer

Kalle Häggblom, Bo E Åkermark

Fullständiga rättigheter