Ulf Lundkvist

Foto: © Cato Lein

Utforska författaren

Nisse Larsson och Ulf Lundkvist är ett team som har satt Nollberga på kartan. De samarbetar och har utgivit en lång rad seriealbum, samt strippar som publiceras kontinuerligt. Våren 2008 utkom Assars kokbok - en rapport från köken i Nollberga.

Utgivning

Om boken

Ja, det går att äta maten i den här boken. Befolkningen i Nollberga har överlevt det mesta. Assars kokbok börjar där din barndom slutade. Assars kokbok är god, klok och enkel matlagning med humor.

Assars kokbok är en rapport från köken i Nollberga. Där lagar man mat som man alltid gjort, till synes egensinnigt men utan krusiduller.
Utbudet hos handlar Andersson är som det är. Sortimentet är basvaror som potatis, lök, smör och mjöl. Och varorna varierar med säsongen.
Från Fisk-Gunnars låda köper Nollbergaborna det han råkat få upp, och från det egna trädgårdslandet bärgar Tyrone, alias Bimbo, sina kålrötter.
Alla nollbergare deltar engagerat i Assars kokbok. Vegetarianen Viggo Filtner visar hur han hanterar rödbetor, Kung Royne brer mackor, Turbo-Hasse kokar soppa, Flora bakar bullar, Rymd-Börje berättar om sin färdkost och Laila Luger om sin turnémeny.
Hustomten lär ut gamla hushållsknep, sjömannen Explorer öppnar barskåpet och Razor får magknip av alla efterrätter.

Ur innehållet: NOLLBERGAKÖKET; Slabbgryta, Botong, Ond saft VIGGOS VEGO; Från potatis till ärter BIMBOS FÖRSTA HJÄLPEN; tomatkartonger, makaroner mm. VÄRPTA DRÖMMAR; allt om ägg FISK-GUNNAR; Från rökt fisk till surmört ASSARS ÅNGEST; Tips vid korvkiosken, falukorven ... RYMD-BÖRJES FÄRDKOST LAILA LUGERS TURNÉMENY JOHANSSONS CHARK; Ät inte trafikdödade djur! ELOF ÖHMANS TRENDKÄK; Pesto, crème fraiche, pizza HUSTOMTENS SKOLA; Vedspiskunskap mm FLORAS BULLAR; Om bröd, kakor och om att slicka skålen RAZORS MAGKNIP; om efterrätter EXPLORERS BARSKÅP; om mjöd och ond saft PELLE PÄLSÄNGER OCH HANS GÄNG; hur man undviker the Pälls Ängers...

Läs mer

Nisse Larsson, Ulf Lundkvist

Assars kokbok