Lasse Granestrand

Foto: Cato Lein

Utforska författaren

Lasse Granestrand, f. 1949, är journalist på DN. Åren 2003-06 följde han några flyktingars väg från deras första dygn i Sverige under fyra års kamp för uppehållstillstånd och etablering i det nya landet. Det blev en uppmärksammad artikelserie i DN Söndag. Klicka här för att läsa den.

Lasse Granestrand belönades också med Röda Korsets journalistpris 2008 för artikelserien och boken I Sveriges väntrum.

Utgivning

Om boken

Flyktingfrågan har sysselsatt den svenska offentligheten i decennier. Bakom den hätska debatten döljer sig de verkligt svåra frågorna om välstånd och EU:s murar, om nationens framtid och motsättningar i ett land i snabb förvandling.
Boken är ett samtidshistoriskt reportage där resan startar 1989 vid Berlinmurens fall, med nya flyktingströmmar och en omdiskuterad skärpning av svenska asylregler, och går via nydemokrater och bosnienflyktingar fram till de senaste årens stormar kring apatiska flyktingbarn, champagnemejl på Migrationsverket, upplopp i Ronna, folkpartiets språktest och sverigedemokraternas frammarsch.

Lasse Granestrand, f. 1949, är journalist på DN. Åren 2003-2007 följde han några flyktingars kamp för att få asyl. Det blev en uppmärksammad artikelserie i DN Söndag.

Läs mer

Lasse Granestrand

I Sveriges väntrum