William Doyle
Utforska författaren
Utgivning
Om boken
Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor i världen, och de har också minst problem med fetma!
Naomi Moriyama har avslöjat hemligheten bakom de japanska kvinnornas goda hälsa, och funnit svaret i det traditionella japanska köket. I sin bok vägleder författaren läsaren i den hemlagade japanska matens hemligheter.
Visste du att: Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor på jorden? Endast 3% av de japanska kvinnorna är överviktiga att jämföra med 30% av de amerikanska kvinnorna?
På samma sätt som i Franska kvinnors smala hemligheter av Mireille Guiliano, berättar Naomi Moriyama om hemligheten bakom de japanska kvinnornas välbefinnande. Svaret står enligt författaren att finna i det japanska köket. Den hemlagde japanska maten är ingen komplicerad matlagning och råvarorna går att finna i de flesta vanliga matvarubutiker.
"The best cooking is the least cooking" säger Naomis mamma. Att varsamt tillreda råvarorna så att alla näringsämnen bevaras är en viktig grundsten i matlagningen. Fräscha grönsaker, soya, ris och fisk är basen för alla rätter. Däremot lyser kött, bröd, pasta och friterad mat i stort sett med sin frånvaro.
Intresset för asiatisk mat är fortsatt stort i hela världen, och kommer troligen att fortsätta vara det när kunskapen om matens hälsobringade effekter blir kända.
Naomi Moriyama har avslöjat hemligheten bakom de japanska kvinnornas goda hälsa, och funnit svaret i det traditionella japanska köket. I sin bok vägleder författaren läsaren i den hemlagade japanska matens hemligheter.
Visste du att: Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor på jorden? Endast 3% av de japanska kvinnorna är överviktiga att jämföra med 30% av de amerikanska kvinnorna?
På samma sätt som i Franska kvinnors smala hemligheter av Mireille Guiliano, berättar Naomi Moriyama om hemligheten bakom de japanska kvinnornas välbefinnande. Svaret står enligt författaren att finna i det japanska köket. Den hemlagde japanska maten är ingen komplicerad matlagning och råvarorna går att finna i de flesta vanliga matvarubutiker.
"The best cooking is the least cooking" säger Naomis mamma. Att varsamt tillreda råvarorna så att alla näringsämnen bevaras är en viktig grundsten i matlagningen. Fräscha grönsaker, soya, ris och fisk är basen för alla rätter. Däremot lyser kött, bröd, pasta och friterad mat i stort sett med sin frånvaro.
Intresset för asiatisk mat är fortsatt stort i hela världen, och kommer troligen att fortsätta vara det när kunskapen om matens hälsobringade effekter blir kända.
Läs mer
Naomi Moriyama, William Doyle
Smala hemligheter från min mors japanska kök