I veckans avsnitt av Bakom boken anar Daniel Sjölin ett estetiskt utbrytningsförsök från den rådande kokboksnormen. Gäst är radioprofilen Linnea Wikblad som just gett ut sin första kokbok och diskuterar kulten kring gjutjärnspannan, halvtrasiga hatthyllor och hur man effektiviserar den svenska nationalrätten – tacon.
Linnea Wikblad är journalist och programledare i Sveriges Radio P3. Utöver det publicerar hon regelbundet bild och text om mer eller mindre lyckad matlagning på Instagramkontot Killmaterskan.
Nu kommer boken som samlar många av recepten och även ger större utrymme för frågor som: Hur ser själen egentligen ut hos en vuxen människa som inte gillar lök? Varför ska vi människor behöva utstå fenomenet hemmabrunch? Och en genomgående guide till hur du effektivt minimerar disk genom att duka upp en golvpicknick på en utfälld ugnslucka där alla äter direkt ur formen med en halvmeter torky i knäet.
Hör avsnittet nedan eller överallt där poddar finns, till exempel iTunes!
Bakom boken är en podcast som görs av Norstedts och Rabén & Sjögren i samarbete med Bokus. Bokus erbjuder boken programmet handlar om till ett förmånligt lyssnarpris.