I helgen delades prestigefyllda Gourmand World Cookbook Awards 2018 ut i Yantai i Kina. Bland de nominerade till kokbokvärldens finaste pris hittar vi inte mindre än tolv av Norstedts titlar – och sex av dem kammade hem pris i sina respektive kategorier.
Johanna Kullman, förläggare på Norstedts, är på plats och berättar:
– Otroligt glädjande, Norstedts har fått sju priser i världens största kokbokstävling Gourmand World Cookbook Awards! 211 deltagande länder (varje land skickar in flera olika böcker) och prisutdelning i 88 kategorier efter att den internationella juryn sagt sitt.
Följande av våra böcker har fått pris: Malmö Cooking, Mannerströms Husmanskonster, Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk, Green Kitchen at Home, Matsvampar, Gourmetvego och Maten bakom resultaten.
Alla nominerade:
B07 - Illustrations
Herrgårdsfruns recept, Stina Wirsén
B16 - Best Sellers
Sju sorters kakor
C02 - International
Malmö Cooking, Titti Qvarnström
D01 - Sustainable
Bondens skafferi, Niklas Kampargård
D02 - Health and Nutrition
Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk, Björn Frantzén
D07 - Culinary Heritage
Herrgårdfruns recept, Olof Hedengren
D08 – Food Security
Mat, myt, vetenskap, Frida Duell
D10 - Diet
Beautyfood, Maria Ahlgren
D13 - Sport and Nutrition
Maten bakom resultaten, Linda Bakkman
E06 - Vegetarian
Gourmetvego, Jennie Benjaminsson
E10 - Truffles and Mushrooms
Matvampar, Bo Nylén
E13 - Vegan
Det goda gröna, Karoline Jonsson