Karin Bohlin

Foto: Sanna Lindberg

Utforska författaren

Karin Bohlin fick matintresset hemifrån men det tog fart på riktigt först efter tonåren i en köksträdgård och rullade på via kött, ost och fisk i stans bästa matkvarter. Sedan dess har hon arbetat med allt närliggande som styling, matlagningskurser och middagar till små och stora sällskap. Karin har varit med och producerat ett gäng kokböcker, lagar och skriver om mat för tidningar och har en förkärlek till mat som alla gillar och kan laga, till vardag eller fest.

Utgivning

Om boken

I Sverige slänger vi i genomsnitt 19 kg mat per person i onödan varje år - och häller dessutom
ut 26 kg flytande mat i slasken. Samtidigt tror många att de inte slänger någon mat alls. Mycket av
maten slängs för att den skjuts längre in i kylen och inte äts upp i tid.
Livsmedelsproduktionen belastar miljön och eftersom mer mat producerats än vad som äts
upp är svinnet ett meningslöst slöseri med resurser. Med minskat matsvinn skulle
energianvändning och utsläpp minska så att jorden har en chans att vara en plats även för
framtida generationer.

Det höga tempot i samhället med allt högre förväntningar gör att hushållen idag ofta lider
brist på tid och självförtroende att engagera sig i planering och matlagning. Här kommer därför boken som hjälper dig ta vara på spill, spad och kanter. På ett enkelt och inbjudande sätt guidas du kring hur du kan tänka för att hjälpa miljön och klimatet. Se stort som smått som en start på nästa måltid - en broccoli som börjat gulna avgör att det blir wok ena dagen och någon deciliter yoghurtsås från igår inspirerar till en burgare idag. Med säkra kort och nya knep hoppas författaren att fler ska få bättre koll på förvaring och
hållbarhet, lust till förändring och att mer mat ska njutas av.

Läs mer

Karin Bohlin

Zero waste i köket