Jens Linder

Utforska författaren

Jens Linder är kock och journalist, skriver i Dagens Nyheter och driver matmagasinet Gastronaut. Han har skrivit ett tjugotal böcker, framförallt kokböcker, som vunnit priser vid Årets Svenska Måltidslitteratur och Gourmand World Cookbook Awards, men även andra fackböcker, essäer och en självbiografisk ljudbok. Han har tilldelats Tore Wretman-medaljen av Svenska Kockars Förening för "berömvärda insatser och engagemang för svensk matkultur", samt Guldpennan av Gastronomiska akademien.

Utgivning

Om boken

I den här personliga kokboken har Jens Linder plockat russinen ur kakan och valt ut de allra bästa recepten från sina 50 år i köket. Från munsbitar till stekar, via soppor och sallader till desserter och annat sött. Med en stor kärlek till råvaran och smakinspiration från hela världen levererar han en i dubbel mening matig kokbok som har förutsättningar att bli en ny bibel för den nördiga kocken, likaväl som en spännande introduktion till köket för matintresserade unga vuxna. Allt gott är en heltäckande kokbok med själ.
Jens säger själv: ”Många av dagens nya kokböcker är inte särskilt täta på recept, men den här har hög densitet. Gemensamt för alla rätter i boken är att de har en särskild plats i mitt hjärta. Här finns inga pliktskyldiga standardrecept, utan bara sådana som jag själv förfinat och lagat många gånger genom åren.”Jens Linder är kock och journalist, skriver i Dagens Nyheter och driver matmagasinet Gastronaut. Han har skrivit ett tjugotal böcker, framförallt kokböcker, som vunnit priser vid Årets Svenska Måltidslitteratur och Gourmand World Cookbook Awards. Han har tilldelats Tore Wretman-medaljen av Svenska Kockars Förening för "berömvärda insatser och engagemang för svensk matkultur", samt Guldpennan av Gastronomiska akademien.Allt gott är en bastant och elegant bok formgiven av Eva Jais-Nielsen, med matbilder av många framstående fotografer: Stefan Wettainen, Thomas Karlsson, Beatrice Lundborg med flera.

Läs mer

Jens Linder, Jens Linder

Allt gott

Om boken

Det är något särskilt med att laga och äta mat ute. Det är som om smakerna blir tydligare och upplevelsen mer tacksam i en både tillåtande och utmanande miljö. Kanske finns det något äventyrligt och ursprungligt som påverkar oss? En lyckad tillagning och måltid utomhus blir hursomhelst ofta en lite större upplevelse.

Den här kokboken vill ta vårt uteätande till nästa nivå och visa hur enkelt vi - oavsett hur och var vi bor - kan fixa vårt käk under bar himmel, eller under parasoll eller presenning för all del. Till vardag och fest, mitt på dagen och sent om aftonen, och året runt.

Jens Linder går igenom olika tillagningsmetoder och ger sina allra bästa tips, och har delat upp bokens recept i vad som bäst förbereds inne och vad som lämpligen färdigställs ute. Från den enklaste snabbmaten till den festligaste fiestan.

Det här är boken man behöver för att våga ta steget bortom sommarkvällarnas grillklassiker och picknickens pastasallad. Handen att hålla i för att inspireras att laga nytt och mer utomhus - oavsett plats, utrustning eller väder.

Läs mer

Äta ute

Jens Linder

Äta ute

Nyheter

Foto: Petter Bäcklund

5 maj 2022

Våra senaste kokböcker

NyheterJens Linder