Maten runt Medelhavet

Författare

Översättare

Per Johan Hasselqvist

Kerstin Törngren

Maten runt Medelhavet

En resa för matälskare genom Frankrike, Italien, Marocko & Spanien

Svenska

2010-09-06

Utgivet av: Norstedts

Till värmen, solen, maten, vinet! Till de härliga råvarorna och de ljuvliga rätterna vi minns från resorna. Och de spännande recepten från platser du ännu inte besökt.
Mer än 250 recept från trakterna runt Medelhavet - solens riken!

Med inspiration från de härliga matkulturerna i Frankrike, Italien, Marocko och Spanien vänder sig den här boken till alla som är intresserade av spännande ingredienser, goda smaker och lockande resmål.
Här finns klassiska rätter från varje land och dess olika regioner. Recepten ledsagas av såväl vackra bilder som instruktiva foton av lokala tillagningsmetoder, ingredienser och redskap.
De överdådigt vackra miljöbilderna visar varje lands unika egenart - städerna, landskapen och kustlinjerna - och bjuder på en inblick i folken och deras kulinariska arv.
Recepten i Maten runt Medelhavet sträcker sig från enkel "bondmat" till sofistikerade restaurangrätter som kan lagas hemma. Här finns fransk omelette aux fines herbes, spanska tapas, ligurisk fiskgryta och marockanska mandlar i filodeg, liksom många andra rätter med doft av sina ursprungsländer.

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Till värmen, solen, maten, vinet! Till de härliga råvarorna och de ljuvliga rätterna vi minns från resorna. Och de spännande recepten från platser du ännu inte besökt.
Mer än 250 recept från trakterna runt Medelhavet - solens riken!

Med inspiration från de härliga matkulturerna i Frankrike, Italien, Marocko och Spanien vänder sig den här boken till alla som är intresserade av spännande ingredienser, goda smaker och lockande resmål.
Här finns klassiska rätter från varje land och dess olika regioner. Recepten ledsagas av såväl vackra bilder som instruktiva foton av lokala tillagningsmetoder, ingredienser och redskap.
De överdådigt vackra miljöbilderna visar varje lands unika egenart - städerna, landskapen och kustlinjerna - och bjuder på en inblick i folken och deras kulinariska arv.
Recepten i Maten runt Medelhavet sträcker sig från enkel "bondmat" till sofistikerade restaurangrätter som kan lagas hemma. Här finns fransk omelette aux fines herbes, spanska tapas, ligurisk fiskgryta och marockanska mandlar i filodeg, liksom många andra rätter med doft av sina ursprungsländer.

Kategori

Allmänna kokböcker

Översättare

Per Johan Hasselqvist, Kerstin Törngren

Recensionsdag

2010-09-22

Publiceringsdatum

2010-09-06

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113026473

Antal Sidor

504

Vikt (kg)

2.64

Ryggbredd (mm)

42

Höjd (mm)

305

Bredd (mm)

239

Böcker av författaren