Maxine Clark

Utforska författaren

Maxine Clark är matskribent, inspiratör och lärare i kokkonsten med italiensk (speciellt toscansk!) mat som specialitet. Hon har skrivit en lång rad böcker om italiensk mat.

Utgivning

Om boken

En kokbok och en drömbok! Vi vill alla sitta på en uteservering utanför ett rustikt stenhus i Toscana, bli serverade en underbar måltid och se ut över de böljande kullarna i den varma kvällsbrisen...

Toscana! är en stor bok fylld med recept, miljö och inspiration från ett av världens bästa och mest njutningsfulla kök.
Här finns beskrivet i text och bild miljö och råvaror: oliver och olivolja, får och ost, bönätarnas trakt, bröd och salt, den vita boskapen från Val de Chiana, prosciutto och cinghiale (köttprodukter och ljuvlig korv), grönsaker på marknaderna, vinet från Toscana och Vino Santo.
Boken innehåller inspirerande, ljuvliga och lättlagade recept: Antipasti (för- och smårätter), Minestre (soppor), Pane e pasta (bröd och pasta, Secondi (huvudrätter; fisk, kött, fågel och vilt), Contorni (grönsaksrätter) och Dolci e Postpasti (sötsaker och efterrätter).
Bokens miljöer, mat och uppdukningar är fotograferade på plats i Toscana, mellan Florens, Sienna och Lucca.

Läs mer

Maxine Clark

Toscana!