Håkan Johansson
Utforska författaren
Håkan Johansson tog sitt gesällbrev i Stockholm och startade därefter 2009 det välkända Kustbageriet i Varberg. VM-guld i Vienesse Pastry (Sött bröd) tog han 2012 och driver nu bröddelen på Taverna Brillo i Stockholm. Av Världsförbundet för bagare och konditorer (UIBC) utsågs Håkan Johansson till "World baker of the year 2015".
Håkan Johanssons bok Brödet. Stjärnbagarens bröd i ditt kök! utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Speciallitteratur - metod" med motiveringen: "En VM-vinnare i bageri bjuder på surdegsbröd, sköna klassiker som Sirapslimpa och Ankarstock, läckra pizzor, pimpade bröd, och de godaste bullar man kan tänka sig – allt vackert fotograferat av Rickard Rönnerstam."
Utgivning
Om boken
Håkan Johansson blev världsmästare i bakning av söta bröd 2014 och är chefsbagare på Bageri Brillo som varje dag levererar högklassigt bröd till flera restauranger i Stockholm. Pizza är en av hans favoriträtter, och han äter det så ofta han kan, man kan ju variera fyllningarna i oändlighet! Med finess och proffsighet visar Håkan hur du, hemma i ditt kök, gör pizza på riktigt.
Läs mer
Håkan Johansson
Gourmetpizza
Om boken
I mars 2014 erövrade Håkan Johansson äntligen VM-titeln i söta bröd efter åratal av hårt arbete. Nu ger han ut sin första bok om bröd.
Följ med i bageriet där han lär ut knepen som gör bröden nyttiga, vackra och goda. Håkan tar oss med genom sina bästa recept och ger oss knepen för att lyckas med brödet hemma i vanliga kök. Hur letar vi fram de bästa råvarorna, hur får vi brödet att bli luftigt och gott, och hur vi behåller brödet färskt länge? Går det att förvara söta bröd ogräddade i frysen? Vad kan du byta ut så att brödet blir mer hälsosamt? Vilka bröd slipper du knåda? Vilka bröd låter du jäsa över natten?
"För att få till ett gott bröd finns det inga genvägar."
Läs mer
Håkan Johansson
Brödet
Recensioner