Varje fredag bjuder vi på ett recept ur en av alla våra kokböcker. Den här veckan sätter vi igång med midsommarförberedelserna och gör två snapsar ur boken Vilda växter. Fläder och johannesört finns för många precis runt knuten och är tillsammans med brännvin det enda du behöver för att göra din egen snaps.
Alla vår fredagsrecept hittar du här!
***
Fläder
Använd endast nyutslagna blomställningar. Skölj dem i rikligt med kallt vatten. Låt rinna av. Täck med brännvin och låt dra i sju dagar. Tillsätt eventuellt också några fina strimlor av citronskal.
Johannesört
Plocka nyutslagna blommor. Täck med brännvin och låt stå 1 vecka.
Relaterat
Om boken
Tydliga foton visar varje ört i närbild, just så som den ser ut när den plockas.
Läs mer
Marie-Louise Eklöf, Pelle Holmberg, Pelle & Ingrid Holmberg
Vilda växter