I boken Vego i världsklass delar några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!
Författarna till Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor.
Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens.
Om författarna:
Linda Bakkman är näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap. I 13 år har hon arbetat som kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté med att förbättra kosten för våra mest framgångsrika idrottare. I sitt arbete möter hon allt från motionärer till hårt tränande ungdomar och OS-medaljörer.
Gustav Johansson, matentreprenören bakom matbloggen Jävligt gott, visar hur man gör för att laga god, näringsspäckad och mättande vegomat på ett lätt sätt.
Anna Richert är matexpert på Världsnaturfonden WWF. Hon beskriver hur maten påverkar vår planet och de allra viktigaste stegen för mer hållbar mat. Hon hjälper oss att prioritera när olika miljöaspekter står emot varandra och visar hur en omställning blir möjlig i det dagliga livet.
Relaterat
Om boken
Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. Några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!
Läs mer
Linda Bakkman, Anna Richert, Gustav Johansson
Vego i världsklass
Relaterade artiklar