Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Författare
Recensionsdag
2009-11-16
Publiceringsdatum
2009-11-06
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
David Loftus
Format
InbundenProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113026787
Antal Sidor
80
Vikt (kg)
0.554
Ryggbredd (mm)
17
Höjd (mm)
248
Bredd (mm)
198
Böcker av författaren
Om boken
Musik, mat och vin går hand i hand och för många av den italienska operans mästare var gastronomin en viktig del i livet. På cd:n som följer med boken finns musik som ackompanjerar recepten från de olika regionerna. Författaren berättar om de fyra stora kompositörerna Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini och Ruggero Leoncavallo och deras förhållande till sin hemtrakts lokala kök.
Få länder har haft en så brokig historia som Italien, som blev enat så sent som 1871. Århundraden av invasioner och belägringar av turkar, araber, normander, österrikare, spanjorer och amerikaner har förstås satt sina spår även i det italienska köket.
Fattiga tider födde kreativitet. Samtidigt har man alltid värnat om traditionen och tagit till vara vad naturen erbjuder. Italienarna har förmånen att kunna odla frukt och grönsaker som på få andra ställen i Europa. Samtidigt är Mat är glädje och ett sätt att umgås som än idag förenar familj och vänner.
Få länder har haft en så brokig historia som Italien, som blev enat så sent som 1871. Århundraden av invasioner och belägringar av turkar, araber, normander, österrikare, spanjorer och amerikaner har förstås satt sina spår även i det italienska köket.
Fattiga tider födde kreativitet. Samtidigt har man alltid värnat om traditionen och tagit till vara vad naturen erbjuder. Italienarna har förmånen att kunna odla frukt och grönsaker som på få andra ställen i Europa. Samtidigt är Mat är glädje och ett sätt att umgås som än idag förenar familj och vänner.
Läs mer
Ann-Louice Dahlgren
Italiensk afton