Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Författare
Recensionsdag
2011-10-12
Publiceringsdatum
2011-09-23
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Format
InbundenProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113035390
Antal Sidor
120
Vikt (kg)
0.448
Ryggbredd (mm)
13
Höjd (mm)
230
Bredd (mm)
176
Böcker av författaren
Om boken
Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Läs mer
Anna Sjögren, Karin Fransson
fågel, fisk & grönt
Om boken
Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Läs mer
Karin Fransson
Karin Franssons bästa
Om boken
Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Läs mer
Anna Sjögren, Karin Fransson
Karin Franssons gröna smaker
Om boken
Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Läs mer
Anna Sjögren, Karin Fransson
Karin Franssons sju årstider