Vår flora

Författare

Ulf Svedberg

Edvard von Krusenstierna

Mats Waern

Kirsten Bruhn Møller

Knud Ib Christensen

Mogens Skytte Christiansen

Översättare

Ulf Svedberg

Vår flora

Svenska

2012-04-16

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Fälthandböcker

Översättare

Ulf Svedberg

Författare

Edvard von Krusenstierna

,  

Mats Waern

,  

Publiceringsdatum

2012-04-16

Illustratör

Henning Anthon

Bokinformation

Originaltitel

Flora i farver

Originalspråk

Danska

Språk

Svenska

Illustratör

Henning Anthon

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113037271

Antal Sidor

256

Vikt (kg)

0.544

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

128

Böcker av författaren

Om boken

Vår flora presenterar alla vanliga vilda svenska blommor och gräs. 669 arter visas i bild, och texten berättar om växtplats, blomningstid, storlek, kännetecken och eventuell användning. De vackra och pedagogiska färgteckningarna och uppdelningen efter blommornas färg gör det lätt att hitta fram till den blomma man söker.

. Beskrivningar av 669 svenska och nordiska blommor och gräs.
. Varje artbeskrivningar inleds med överskådliga uppgifter om förekomst, växtplats och blomningstid.
. Akvareller av alla växter; ofta visas även detaljer som blomställning, rot, frukt och bär.
. Överskådlig layout och uppdelning efter blommornas färg gör det lätt att hitta i boken.
. Inledningsavsnitt med botaniska grundfakta och beskrivning av olika växtplatser.

Vår flora har skrivits av Kirsten Bruhn Møller, biolog vid Esrum Møllegaard, center for Natur og Miljø, och Knud Ib Christensen, lektor och botaniker vid Köpenhamns Botaniske Have, och översatts och bearbetats för svenska förhållanden av Ulf Svedberg. Akvarellerna har gjorts av Henning Anthon, som förutom Vår flora även har illustrerat de tre Vad jag finner-böckerna i Naturserien.

Läs mer

Ulf Svedberg, Edvard von Krusenstierna, Mats Waern, Kirsten Bruhn Møller, Knud Ib Christensen, Mogens Skytte Christiansen, Henning Anthon

Vår flora

Om boken

Lilla Naturserien är en naturboksserie för dem som vill lära sig känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna, småkrypen och djurspåren. Behändigt format, vackra och tydliga foton och teckningar, trevlig och lättbegriplig text.

Den är skräddarsydd för dig som inte är specialintresserad men som gärna vill kunna känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna och småkrypen - för att det är roligt, och för att kunna svara när barnen frågar! Böckerna går lätt ner i fickan och innehåller grundfakta om just de arter som du ofta får syn på under skogspromenaden, på tomten på landet eller i trädgården hemma. De är vackert illustrerade, ofta med både foton och teckningar.

De första fyra böckerna i Lilla Naturserien är: Blommor, Fåglar, Smådjur och Djurspår.

Smådjur innehåller ett 60-tal vanliga smådjur: spindlar och insekter som fjärilar, flugor, steklar, sländor, syrsor och skalbaggar presenteras med både foton och teckningar.

· Kännetecken
· kort beskrivning av liknande djur som arten kan förväxlas med
· var djuret lever

Boken utkom för första gången 2006.

Läs mer

Smådjur

Ulf Svedberg, Tore Fonstad

Smådjur

Om boken

Lilla Naturserien är en naturboksserie för dem som vill lära sig känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna, småkrypen och djurspåren. Behändigt format, vackra och tydliga foton och teckningar, trevlig och lättbegriplig text. Den är skräddarsydd för dig som inte är specialintresserad men som gärna vill kunna känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna och småkrypen - för att det är roligt, och för att kunna svara när barnen frågar! Böckerna går lätt ner i fickan och innehåller grundfakta om just de arter som du ofta får syn på under skogspromenaden, på tomten på landet eller i trädgården hemma. De är vackert illustrerade, ofta med både foton och teckningar. De första fyra böckerna i Lilla Naturserien är: Blommor, Fåglar, Smådjur och Djurspår. Det är inte så ofta man ser vilda djur i naturen, men däremot ser man ofta deras spår. I Djurspår>/i> får vi lära oss att känna igen fotspår (i snö och lera), spillning, ätspår, spybollar m.m. av våra vanligaste däggdjur och fåglar. · Beskrivning av hur spåret ser ut · kort beskrivning av andra spår som det lätt förväxlas med · var djuret lever

Läs mer

Djurspår

Ulf Svedberg, Tore Fonstad

Djurspår

Om boken

Lättöverskådlig och rikt illustrerad bok som berikar vistelsen i naturen. Här får hela familjen en perfekt introduktion till det svenska djur- och växtlivet.

Det här är boken för alla som vill veta vad det är för kryp, växt eller djur de har funnit, och som inte har ett omedelbart behov av en större fördjupning i ämnet.
Den som bara är uppmärksam nog kan hitta en hel del spännande livsformer och arter redan i den närmaste omgivningen. Det kan handla om en vacker blomma på ängen, ett kryp i trädgårdslandet eller en spindel på balkongen. Glädjen i att kunna namnge och lära känna de arter vi ser runt omkring oss är ofta stor och gör vistelsen i naturen mycket mer givande.
Här presenteras över fem hundra av de vanligaste svenska växt- och djurarterna med uppgifter om karaktärsdrag, levnadssätt och kännetecken. Möt våra vanligaste fåglar, fjärilar och spindlar, groddjur, fiskar och däggdjur. Lär dig känna igen de mest förekommande strandfynden, ängsblommorna, svamparna och träden.
Boken inleds med ett pedagogiskt kapitel om artbestämning av växter och djur. Här presenteras ett antal bestämningsnycklar som nybörjaren kan utgå ifrån och matnyttiga tips om var och när man har störst chans att stöta på en viss art.

Ur innehållet:
· Ormar och blötdjur
· Insekter och smådjur
· Fiskar
· Grod- och kräldjur
· Fåglar
· Växter och gräs
· Träd och buskar
· Svampar

Läs mer

Svenska djur och växter

Ulf Svedberg, Jon Feilberg

Svenska djur och växter

Om boken

Våra fiskar presenterar alla vanliga fiskar i haven längs våra kuster och i sjöarna. Över 230 arter visas med vackra akvareller som gör det lätt att känna igen fiskarna och skilja de olika arterna åt. Texten berättar om utseende, storlek, utbredning, biologi och hur arten fiskas samt hur den används. Boken är översatt och bearbetad för svenska förhållanden av biologen Ulf Svedberg.

Läs mer

Våra fiskar

Ulf Svedberg, Lars Nielsen

Våra fiskar

Om boken

En fin sommar kan vi tillbringa mycket tid på stranden för att leta snäckor, titta på fiskar, insekter, djur och växter. Vad jag finner på havsstranden är den perfekta fälthandboken för badutflykten.

Boken täcker in det mesta du kan stöta på i strandkanten, både i vattnet och uppe på land. Den innehåller avsnitt om bland annat blommor, mossor och svampar, ormar och ödlor, skalbaggar och flygfän, stenar, tång och alger, snäckor, skaldjur, maneter och fiskar.
Det finns inte mycket orörd natur uppe på land, det mesta av marken tar vi i anspråk för vägar, bebyggelse, skogsbruk och jordbruk. Men stränderna går inte att använda till så mycket och har därför fått vara i fred i större utsträckning. Strändernas livsmiljöer varierar också mycket - sand, lera, grus, stenar och klippor. Det kan vara brant eller långgrunt; alla de här miljöerna har ett rikt växt- och djurliv som du kan lära känna med hjälp av Vad jag finner på havsstranden.

Läs mer

Vad jag finner på havsstranden

Georg Mandahl-Barth, Mogens Skytte Christiansen, Peter Öhman, Tommy Dybbro, Troels V. Östergaard, Henning Anthon

Vad jag finner på havsstranden

Om boken

Lilla Naturserien är en naturboksserie för dem som vill lära sig känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna, småkrypen och djurspåren. Behändigt format, vackra och tydliga foton och teckningar, trevlig och lättbegriplig text. Den är skräddarsydd för dig som inte är specialintresserad men som gärna vill kunna känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna och småkrypen - för att det är roligt, och för att kunna svara när barnen frågar! Böckerna går lätt ner i fickan och innehåller grundfakta om just de arter som du ofta får syn på under skogspromenaden, på tomten på landet eller i trädgården hemma. De är vackert illustrerade, ofta med både foton och teckningar. De första fyra böckerna i Lilla Naturserien är: Blommor, Fåglar, Smådjur och Djurspår. Fåglar innehåller ett 60-tal vanliga fåglar: sjöfåglar, rovfåglar och de fåglar som oftast kommer till fågelbordet eller hoppar omkring på gräsmattan. · Tydliga foton på varje art · kännetecken · uppgift om vilka andra fåglar som den kan förväxlas med · var boet placeras, äggens utseende och antal · vilken landskapstyp fågeln lever i · var fågeln förekommer i landet

Läs mer

Fåglar

Ulf Svedberg, Tore Fonstad

Fåglar

Om boken

Lilla Naturserien är en naturboksserie för dem som vill lära sig känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna, småkrypen och djurspåren. Behändigt format, vackra och tydliga foton och teckningar, trevlig och lättbegriplig text. Den är skräddarsydd för dig som inte är specialintresserad men som gärna vill kunna känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna och småkrypen - för att det är roligt, och för att kunna svara när barnen frågar! Böckerna går lätt ner i fickan och innehåller grundfakta om just de arter som du ofta får syn på under skogspromenaden, på tomten på landet eller i trädgården hemma. De är vackert illustrerade, ofta med både foton och teckningar. De första fyra böckerna i Lilla Naturserien är: Blommor, Fåglar, Smådjur och Djurspår. Blommor innehåller ett 60-tal vanliga och lättigenkännliga blommor som presenteras med både foton och teckningar. · Kännetecken · kort beskrivning av de arter som blomman kan förväxlas med · var den växer, både landskapstyp och var i landet den finns · hur växten kan användas i hushållet och i örtmedicinen

Läs mer

Blommor

Ulf Svedberg, Tore Fonstad

Blommor

Om boken

Snäckor, musslor, kräftdjur, tagghudingar och sjöpungar. Större frisimmande djur men också maneter och de vanligaste sjönära fiskarna finns beskrivna, liksom de vanligaste sälarna och tumlaren. Totalt 550 djur. Marianne Køie är havsbiolog vid Köpenhamns universitet.

Läs mer

Havets djur

Ulf Svedberg, Marianne Köie, Susanne Weitemeyer

Havets djur