Översättare:
Ulla Tillgren
Stora boken om bakning
Svenska
2012-09-04
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Översättare
Ulla Tillgren
Författare
Recensionsdag
2012-09-26
Publiceringsdatum
2012-09-04
Formgivare omslag
Bettina Kjaerulff Schmidt
Bokinformation
Originaltitel
Gyllendals Bagebog
Originalspråk
Danska
Språk
Svenska
Format
KartonnageProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113044385
Antal Sidor
413
Vikt (kg)
1.337
Ryggbredd (mm)
32
Höjd (mm)
251
Bredd (mm)
177
Böcker av författaren
Om boken
Stora boken om bakning är en älskad klassiker och har under många år varit familjens stora bakbibel i Danmark. Nu kommer den till Sverige som ett måste för alla oss som vill känna degen mellan händerna och njuta av smaken och doften av nybakat - samtidigt som vi vet vad brödet innehåller.
För alla som vill experimentera med olika typer av mjöl, baka med mer eller mindre mängd jäst och pröva hur brödet förändras av att vara olika länge i ugnen. För alla oss som själva vill baka födelsedagstårtan till barnens födelsedagar, småkakorna till jul, servera läckra dessertkakor eller en fin kaka till kaffet efter en god middag.
Boken rymmer mer än 500 enkla och pedagogiska recept på alla slags bakverk. Rågbröd, grovt bröd, bullar och kringlor. Mjuka kakor, småkakor, tarter och våfflor. Dessutom får du en grundlig introduktion till olika baktekniker, ugnen och redskapen du behöver.
Ett utförligt råvarulexikon beskriver bland annat olika mjölsorter, olika fettämnen och även olika typer av jästmedel. Steg-för-steg-bilder visar olika tillvägagångssätt. Recepten är fyllda av lätta tips till inspirerande bakning!
För alla som vill experimentera med olika typer av mjöl, baka med mer eller mindre mängd jäst och pröva hur brödet förändras av att vara olika länge i ugnen. För alla oss som själva vill baka födelsedagstårtan till barnens födelsedagar, småkakorna till jul, servera läckra dessertkakor eller en fin kaka till kaffet efter en god middag.
Boken rymmer mer än 500 enkla och pedagogiska recept på alla slags bakverk. Rågbröd, grovt bröd, bullar och kringlor. Mjuka kakor, småkakor, tarter och våfflor. Dessutom får du en grundlig introduktion till olika baktekniker, ugnen och redskapen du behöver.
Ett utförligt råvarulexikon beskriver bland annat olika mjölsorter, olika fettämnen och även olika typer av jästmedel. Steg-för-steg-bilder visar olika tillvägagångssätt. Recepten är fyllda av lätta tips till inspirerande bakning!
Läs mer
Fugl Sigrid, Anne Skovgaard-Petersen
Stora boken om bakning