Författare:
Översättare:
Per Johan Peje Hasselqvist
Herr Wilkinsons favoritgrönsaker
Svenska
2013-05-20
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Översättare
Per Johan Peje Hasselqvist
Författare
Recensionsdag
2013-06-05
Publiceringsdatum
2013-05-20
Formgivare omslag
Jan Holtz
Bokinformation
Originaltitel
Mr Wilkinson´s favourite vegetables
Originalspråk
Engelska
Språk
Svenska
Format
HalvklotProduktion
Papper
Träfritt obestruket
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113048741
Antal Sidor
304
Vikt (kg)
1.237
Ryggbredd (mm)
33
Höjd (mm)
250
Bredd (mm)
190
Böcker av författaren
Om boken
En sallad är så mycket mer än sina beståndsdelar, och rätt kombinerad blir den både mättande och utsökt god. I Herr Wilkinsons perfekta sallader delar kocken och restaurangägaren Matt Wilkinson med sig av sina favoritsallader. Det blir en enastående hyllning till det gröna i form av 52 recept som alla följer säsongerna och kombineras med nyskapande dressingar.
Grönsakerna spelar huvudrollen men kött och fisk förekommer. Här finns spännande ingredienser som vita sardeller, den indiska ketchupen kasundi och apelsinblomsvatten. Fantasin vet inga gränser i oväntade smakkombinationer som vattenmelon med fetaost och räkvinägrett, eller kyckling berusad på G&T med morötter och dukkah.
Hur lyckad en sallad blir avgörs framförallt av tillbehör och dressing. Och här är det bara att välja och vraka mellan picklad ingefära och chili, dressing av gröna oliver, avokadokräm och rostade parmesankrutonger.
Vackert fotograferat och illustrerat och fina texter om årstidernas gång, skörd och odling.
Grönsakerna spelar huvudrollen men kött och fisk förekommer. Här finns spännande ingredienser som vita sardeller, den indiska ketchupen kasundi och apelsinblomsvatten. Fantasin vet inga gränser i oväntade smakkombinationer som vattenmelon med fetaost och räkvinägrett, eller kyckling berusad på G&T med morötter och dukkah.
Hur lyckad en sallad blir avgörs framförallt av tillbehör och dressing. Och här är det bara att välja och vraka mellan picklad ingefära och chili, dressing av gröna oliver, avokadokräm och rostade parmesankrutonger.
Vackert fotograferat och illustrerat och fina texter om årstidernas gång, skörd och odling.
Läs mer
Matt Wilkinson
Herr Wilkinsons perfekta sallader
Om boken
De flesta av oss väljer grönsaker som tillbehör till köttet eller fisken på tallriken. För kocken Matt Wilkinson är det tvärtom först grönsakerna, sedan proteinet! Matt planerar middagen runt grönsakerna beroende på säsong, när de smakar som bäst, har bästa pris och lättast går att få tag på.
Likt en australisk Jamie Oliver delar Matt Wilkinson med sig av odlingstips, grönsakernas historia, vilka sorter som lämpar sig för olika rätter och fantastiska gröna recept. Inspirerad av all världens kök använder han exempelvis egyptisk dukka-röra eller italiensk bagna càuda-sås som tillbehör till grönsakerna. Matt blandar nya smakkombinationer, som exempelvis sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar med klassiker som hans mormors recept på helstekt biff med pepparrotskräm och yorkshirepudding.
Varje älskad grönsak får ett eget kapitel. Med snygg design och vackra bilder väcker boken lust att odla och anrätta egna grönsaker med kött eller fisk som tillbehör.
Likt en australisk Jamie Oliver delar Matt Wilkinson med sig av odlingstips, grönsakernas historia, vilka sorter som lämpar sig för olika rätter och fantastiska gröna recept. Inspirerad av all världens kök använder han exempelvis egyptisk dukka-röra eller italiensk bagna càuda-sås som tillbehör till grönsakerna. Matt blandar nya smakkombinationer, som exempelvis sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar med klassiker som hans mormors recept på helstekt biff med pepparrotskräm och yorkshirepudding.
Varje älskad grönsak får ett eget kapitel. Med snygg design och vackra bilder väcker boken lust att odla och anrätta egna grönsaker med kött eller fisk som tillbehör.
Läs mer
Matt Wilkinson
Herr Wilkinsons favoritgrönsaker