Översättare:
Anna Olsson
Gourmetburgare
Svenska
2014-05-02
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Översättare
Anna Olsson
Författare
Recensionsdag
2014-05-21
Publiceringsdatum
2014-05-02
Bokinformation
Originaltitel
L´Atelier du hamburger de Big Fernand
Originalspråk
Franska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Charlotte Lascève
Format
KartonnageProduktion
Papper
Matt/Silk bestruket
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113058054
Antal Sidor
72
Vikt (kg)
0.331
Ryggbredd (mm)
11
Höjd (mm)
195
Bredd (mm)
195
Böcker av författaren
Om boken
Under de senaste åren har hamburgaren tagit det definitiva klivet in i finköket, utan att för den sakens skull förlora sina enkla rötter. En bra burgare är fortfarande saftig, god och mättande. Genial i sin enkelhet. Men den kan faktiskt rymma det mesta som går att servera mellan två bröd. Och dessutom vara både nyttig och överdådig, traditionell och utmanande, simpel och avancerad.
Oavsett vad man väljer för ingredienser så finns det ett antal frågor att söka svar på innan man ställer sig vid spisen eller grillen: Vad är det egentligen som gör en bra hamburgare så god? Hur får man fram det bästa brödet? Vilken ost bör man använda? Hur gör man med grönsakerna? Vad blandas i köttet? Såserna? Och hur får man till fantastiska pommes frites?
Svaret ryms på 76 sidor. Följ med till den världsberömda hamburgerateljén Big Fernand i Paris! Här får du följa tre entusiaster som bestämde sig för att starta en egen restaurang och laborera fram de absolut bästa hamburgarna i hela världen.
I Gourmetburgare får vi ta del av deras gyllene regler som alltid går att luta sig mot oavsett vilken sorts burgare man vill göra, samt recept på mängder av olika varianter - från klassisk cheeseburgare via tartarburgare på tonfisk till vegetarisk burgare med grillade grönsaker. De franska influenserna är förstås många (starka ostar, färska kryddor, goda viner) men man lär sig också att göra hamburgare på såväl amerikanskt som irländskt och indiskt vis.
Kort efter restaurangstarten ringlade sig köerna långa och Big Fernand blev ett begrepp. Många besökare fick därmed tillfälle att kräset testa fram de bästa burgarna. Recepten finns i Gourmetburgare.
Oavsett vad man väljer för ingredienser så finns det ett antal frågor att söka svar på innan man ställer sig vid spisen eller grillen: Vad är det egentligen som gör en bra hamburgare så god? Hur får man fram det bästa brödet? Vilken ost bör man använda? Hur gör man med grönsakerna? Vad blandas i köttet? Såserna? Och hur får man till fantastiska pommes frites?
Svaret ryms på 76 sidor. Följ med till den världsberömda hamburgerateljén Big Fernand i Paris! Här får du följa tre entusiaster som bestämde sig för att starta en egen restaurang och laborera fram de absolut bästa hamburgarna i hela världen.
I Gourmetburgare får vi ta del av deras gyllene regler som alltid går att luta sig mot oavsett vilken sorts burgare man vill göra, samt recept på mängder av olika varianter - från klassisk cheeseburgare via tartarburgare på tonfisk till vegetarisk burgare med grillade grönsaker. De franska influenserna är förstås många (starka ostar, färska kryddor, goda viner) men man lär sig också att göra hamburgare på såväl amerikanskt som irländskt och indiskt vis.
Kort efter restaurangstarten ringlade sig köerna långa och Big Fernand blev ett begrepp. Många besökare fick därmed tillfälle att kräset testa fram de bästa burgarna. Recepten finns i Gourmetburgare.
Läs mer
Steve Burggraf, Guillaume Pagliano, Alexandre Auriac
Gourmetburgare