Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Författare
Recensionsdag
2015-04-29
Publiceringsdatum
2015-04-15
Formgivare omslag
Pär Wickholm
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Angelica Zander
Format
InbundenProduktion
Papper
Matt/Silk bestruket
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113064062
Antal Sidor
153
Vikt (kg)
0.762
Ryggbredd (mm)
19
Höjd (mm)
268
Bredd (mm)
164
Böcker av författaren
Om boken
Tv-serien Sveriges Mästerkock gjorde Markiz Talhaoui till Markiz med hela svenska folket. Följ med till hennes kök i den lilla hamnstaden Nador i Marocko, till matlagning präglad av få ingredienser men en hel värld av smaker.
Couscous och tagine, myntate och söta kakor - Marocko har en rik och komplex matkultur. Markiz Talhaoui berättar om det färska brödet som serveras med olivolja till frukost, de fantasifulla bufféfaten som dukas fram när släkt och vänner kommer på besök och fisken som grillas på stranden efter en lat semesterdag.
Måltiderna präglas oftast av att man äter samlade runt fulldukat bord: lammgryta med katrinplommon, rostade mandlar toppade med sesamfrön, sallad på rostad paprika och färska tomater.
Här får vi råvarorna, kryddblandningarna, vilka smaker som passar bäst tillsammans - men också en resa där Markiz Talhaoui berättar om själva filosofin bakom sin matlagning.
"Mat är inte alltid råvaror eller recept, för mig är det lika mycket ett sätt att umgås."
Couscous och tagine, myntate och söta kakor - Marocko har en rik och komplex matkultur. Markiz Talhaoui berättar om det färska brödet som serveras med olivolja till frukost, de fantasifulla bufféfaten som dukas fram när släkt och vänner kommer på besök och fisken som grillas på stranden efter en lat semesterdag.
Måltiderna präglas oftast av att man äter samlade runt fulldukat bord: lammgryta med katrinplommon, rostade mandlar toppade med sesamfrön, sallad på rostad paprika och färska tomater.
Här får vi råvarorna, kryddblandningarna, vilka smaker som passar bäst tillsammans - men också en resa där Markiz Talhaoui berättar om själva filosofin bakom sin matlagning.
"Mat är inte alltid råvaror eller recept, för mig är det lika mycket ett sätt att umgås."
Läs mer
Markiz Hänia Talhaoui
I köket med Markiz