Författare:
Rolf Tardell
Kantareller
Svenska
2025-07-25
Utgivet av: Norstedts
En personlig och handfast bok om vår allra mest älskade matsvamp.
Den gula kantarellen är den perfekta svampen: den växer över stora delar av landet, har en lång säsong, saknar farliga förväxlingssvampar och är en underbar matsvamp. Enligt många den allra främsta.
Den här boken berättar allt du kan tänkas vilja veta om kantareller. I boken beskrivs förutom den gula även blek kantarell, trattkantarellen och rödgul och svart trumpetsvamp. Journalisten och svampkonsulenten Rolf Tardell berättar om kantarellernas plats i den svenska matkulturen, kulturhistorien och framför allt: hur du lättast hittar dem i naturen. Boken innehåller också kocken Fredrik Erikssons allra bästa kantarellrecept. Den optimala svampmackan, javisst, men det finns så mycket annat gott att laga av denna fantastiska råvara.
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
En personlig och handfast bok om vår allra mest älskade matsvamp.
Den gula kantarellen är den perfekta svampen: den växer över stora delar av landet, har en lång säsong, saknar farliga förväxlingssvampar och är en underbar matsvamp. Enligt många den allra främsta.
Den här boken berättar allt du kan tänkas vilja veta om kantareller. I boken beskrivs förutom den gula även blek kantarell, trattkantarellen och rödgul och svart trumpetsvamp. Journalisten och svampkonsulenten Rolf Tardell berättar om kantarellernas plats i den svenska matkulturen, kulturhistorien och framför allt: hur du lättast hittar dem i naturen. Boken innehåller också kocken Fredrik Erikssons allra bästa kantarellrecept. Den optimala svampmackan, javisst, men det finns så mycket annat gott att laga av denna fantastiska råvara.
Kategori
Fälthandböcker
Mediekontakt
Katarina Lindell
Författare
Rolf Tardell
Recensionsdag
2025-08-12
Publiceringsdatum
2025-07-25
Formgivare omslag
Pär Wickholm
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Format
InbundenProduktion
Papper
Lessebo Zero offset
Miljömärkning
Ja
Produktdetaljer
ISBN
9789113139203
Antal Sidor
128
Böcker av författaren
Om boken
Den gula kantarellen är den perfekta svampen: den växer över stora delar av landet, har en lång säsong, saknar farliga förväxlingssvampar och är en underbar matsvamp. Enligt många den allra främsta.Den här boken berättar allt du kan tänkas vilja veta om kantareller. I boken beskrivs förutom den gula även blek kantarell, trattkantarellen och rödgul och svart trumpetsvamp. Journalisten och svampkonsulenten Rolf Tardell berättar om kantarellernas plats i den svenska matkulturen, kulturhistorien och framför allt: hur du lättast hittar dem i naturen. Boken innehåller också kocken Fredrik Erikssons allra bästa kantarellrecept. Den optimala svampmackan, javisst, men det finns så mycket annat gott att laga av denna fantastiska råvara.
Läs mer
Rolf Tardell
Kantareller