Kycklingköket
Svenska
2000-09-14
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Författare
Publiceringsdatum
2000-09-14
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Format
InbundenProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151837000
Antal Sidor
159
Vikt (kg)
0.865
Böcker av författaren
Om boken
Dagens svenska matkultur, med dess influenser från världens alla kök, håller på att utvecklats till en av de mest spännande och högklassiga i världen. Just nu är det smårätterna ? förrätterna, tapas, antipasta, sushi med mera ? som är "heta" och "inne" bland matälskarna.
Den svenska traditionen med smörgåsbordet dignande av smårätter gör oss speciellt lämpade att ta till oss influenser från andra matkulturer och därur åstadkomma både något traditionellt och nytt.
Små rätter är skapad av den nya generationens främsta matlagare. Per Gustafson och Malin Söderström deltog i det framgångsrika svenska koklandslaget som vann en guldmedalj vid de olympiska tävlingarna i Berlin 1996 och Henrik Nordström är kökschef på restaurangen Bon Lluc där bl a smårätterna ? tapas ? är en av specialiteterna. Tillsammans med matjournalisten Ebba Wachtmeister har de skapat en receptsamling med små rätter som innehåller allt en modern matlagare behöver. Här finner du svaret på förrättsproblemet, här får du råd hur du komponerar dina bufféer, här kan du kombinera din egen plockmat. Allt läckert fotograferat av Fabian Björnstjerna och formgivet av Carl Åkesson.
Läs mer
Ebba Wachtmeister, Murdoch Books , Per Gustafson, Malin Söderström
Smårätter
Om boken
Tre utländska långtradare passerar obemärkt Öresundsbron samtidigt som en stor lyxjakt står i lågor långt under dem, och snart går det upp för poliserna i spaningsgruppen på Länskriminalen att det finns ett samband mellan dramat ute i Öresund och den hittills okända drogen Enigma.
Michael Stanics välbehövliga semester hos släkten i Toscana får ett abrupt slut när han och hans nyfunna flickvän Ki blir inkopplade på fallet. Men utmaningarna som ligger framför dem kommer att sätta deras relation på prov, och när det långsamt går upp för Stanic att huvudmannen är en av de mest efterlysta männen i Europa och den som ytterst ligger bakom av hans bästa vän blir han besatt av tanken att gripa honom.
Samtidigt kommer den första riktiga ledtråden; ombord på flight EA 593 som avgick från Kastrup med destination Nice fanns en man som definitivt kan leda dem till huvudmannen, den fruktade
Tiburón.
Över gränsen är den tredje boken om den bångstyrige men varmhjärtade polisen Michael Stanic.
Läs mer
Tony Manieri
Över gränsen
Om boken
Läs mer
Tony Manieri
De onödiga
Om boken
?Båda personerna på bilderna var nakna och låg utslagna på en gräsmatta. De var smutsiga och blöta. En av bilderna var otäckare än de andra. Där såg man tydligt den kraftiga jaktkniven i hans hand. Plötsligt kom det till honom.
Någonting med kvinnan var bekant. Det var hon. Maria.?
Under huden är en tät, suggestiv thriller med en ny favorit i huvudrollen: Michael Stanic, drygt trettioårig kriminalpolis med rötterna i Italien och med en förmåga att göra sig till ovän med alla i sin omgivning. Riktigt nära honom kommer bara hans syster Isabella och hennes tioårige son Niklas.
När larmet går om att ett mord inträffat i en lyxvilla i Malmös mest fashionabla kvarter, är Stanic den som leder spaningarna. Under utredningsarbetet kommer man fram till att det i skuggorna figurerar en person som tycks ligga bakom allt. Ingen har sett honom, ingen vill kännas vid honom ? det enda Stanic och hans kollegor får reda på är personens täcknamn: Silver.
Tony Manieri föddes 1960 och är uppvuxen i Malmö. Han har bland annat ägnat sig åt att spela pop i Stockholmsgrupperna The Moderns och Japop. I Malmö är han mest känd som pappan till den kultförklarade serien ?Ståkkålms-Ringo?, som han tecknade i Kvällsposten. Idag arbetar han som art director på Arbmans i Malmö.
Läs mer
Tony Manieri
Under huden
Om boken
Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor - möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker.
Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter...
Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande.
De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.
Läs mer
Tony Manieri, Malin Söderström, Bruno Ehrs
Kycklingköket
Om boken
"Båda personerna på bilderna var nakna och låg utslagna på en gräsmatta. De var smutsiga och blöta. En av bilderna var otäckare än de andra. Där såg man tydligt den kraftiga jaktkniven i hans hand. Plötsligt kom det till honom. Någonting med kvinnan var bekant. Det var hon. Maria."
Under huden är en tät, suggestiv thriller med en ny favorit i huvudrollen: Michael Stanic, drygt trettioårig kriminalpolis med rötterna i Italien och med en förmåga att göra sig till ovän med alla i sin omgivning. Riktigt nära honom kommer bara hans syster Isabella och hennes tioårige son Niklas.
När larmet går om att ett mord inträffat i en lyxvilla i Malmös mest fashionabla kvarter, är Stanic den som leder spaningarna. Under utredningsarbetet kommer man fram till att det i skuggorna figurerar en person som tycks ligga bakom allt. Ingen har sett honom, ingen vill kännas vid honom - det enda Stanic och hans kollegor får reda på är personens täcknamn: Silver.
Läs mer
Tony Manieri
Under huden
Om boken
Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Läs mer
Tony Manieri, Eja Nilsson
Couscous, pasta och paella