Diabetes
Svenska
2004-03-31
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Hälsokokböcker
Författare
Publiceringsdatum
2004-03-31
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Serie
Må bra och ät gott
Omslagsfotograf
Nisse Peterson
Format
KartonnageProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151842400
Antal Sidor
144
Vikt (kg)
0.524
Ryggbredd (mm)
14
Höjd (mm)
240
Bredd (mm)
170
Böcker av författaren
Om boken
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Läs mer
Per Ove Lind, Per-Ove Lind
Maten som botar
Om boken
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.
Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:
· Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
· Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
· Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
· Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
· Kan GI-dieten fördumma oss?
Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
Läs mer
Per Ove Lind
Smart av mat
Om boken
Läs mer
Lotta Brinck
Det vegetariska köket
Om boken
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat de senaste åren. Men vilka preparat hjälper mot vad? Och går de att kombinera med traditionella syntetiska mediciner? Allt detta får läsaren veta i Naturliga mediciner.
Boken är indelad i tre avsnitt:
1. Alternativa mediciner och receptfria läkemedel från A-Ö.
2. Sjukdomssymptom från A-Ö.
3. Ordförklaringar från A-Ö.
Upplägget gör att läsaren som exempelvis har ont i halsen bara slår upp det i symptomdelen, där får han reda på vilka mediciner han kan använda och om de är farliga att kombinera med någon traditionell medicin.
Naturliga mediciner är en "FASS" för alternativa och receptfria mediciner, helt anpassad för allmänheten, och kräver inga förkunskaper.
Läs mer
Per Ove Lind
Naturliga mediciner
Om boken
Läs mer
Lotta Brinck, Lars Stenhammar
Celiaki - att inte tåla gluten
Om boken
Läs mer
Lotta Brinck, Karin Schenck-Gustafsson
Hjärt-kärlsjukdomar
Om boken
Läs mer
Per Ove Lind, Per-Ove Lind
Magproblem
Om boken
Läs mer
Lotta Brinck, Karin Schenck-Gustafsson
Högt blodtryck
Om boken
Läs mer
Per Ove Lind, Lotta Brinck, Per-Ove Lind
Diabetes
Om boken
Läs mer
Per-Ove Lind
Bota dig själv