Författare:
Översättare:
Anna Olsson
,
Anna Ohlsson
Medelhavsköket
Svenska
2006-01-03
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Översättare
Anna Olsson, Anna Ohlsson
Författare
Publiceringsdatum
2006-01-03
Bokinformation
Originaltitel
Mediterraneo
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Martin Brigdale
Produktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151846286
Antal Sidor
144
Vikt (kg)
0.779
Ryggbredd (mm)
15
Höjd (mm)
242
Bredd (mm)
233
Böcker av författaren
Om boken
Medelhavsköket är en oemotståndlig receptsamling med några av de godaste rätterna från Italien, Spanien, Grekland och Sydfrankrike. Det är rätter vi lärt oss älska på våra resor, och som samtidigt är nyttiga och hälsosamma. Alla talar ju om medelhavsdieten som nyckeln till ett långt liv!
Pröva förrätter som katalansk kikärtssallad, spansk tortilla de patata och grekisk saganaki (panerad ost).
Bland de läckra huvudrätterna finns bland annat la cassola (fisksoppa från Sorrento), camarguekyckling med rött ris, spansk paella, spansk anka med oliver och fläskfilé med marsalavin.
Medelhavsområdet är också känt för pasta, bröd och pizza, t.ex. fougasse, pizza napoletana, pesto alla genovese med pasta eller gnocchi, penne med tomater och mozzarella och pappardelle med basilikaolja.
Sallad och grönt rymmer läckra rätter som insalata misticanza, provensalska bönor, salade niçoise och grekisk papoutsakia (fyllda grekiska auberginer).
Naturligtvis bör måltiden avslutas med någon av Clare Fergusons sötsaker, vad sägs om tarte aux citrons, kourambiedes (grekiska mördegskakor), semifreddo al tiramisù, panna cotta med rosenlag eller choklad- och hasselnötsgelato.
Läs mer
Clare Ferguson
Medelhavsköket