Beskrivning
Detaljer
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Anders Billing
Format
KartonnageProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151846392
Antal Sidor
96
Vikt (kg)
0.364
Ryggbredd (mm)
10
Höjd (mm)
200
Bredd (mm)
195
Böcker av författaren
Om boken
Båtmat vänder sig till de skeppare som tröttnat på frystorkat och konserver, och som längtar efter "riktig mat" också till sjöss. Här finns såväl recept som praktiska tips på hur man med enkla medel lagar läcker mat ombord.
Många fritidsskeppare lever på konserver och frystorkat, eller fastnar i en ständig upprepning av några enkla rätter i tron att riktig matlagning kräver en stor båt och ett välutrustat kök. Men så behöver det inte vara. I Båtmat hittar du ca 40 läckra, lättlagade och varierade recept som alla kan lagas i en hur liten och trång båt som helst på ett tvålågigt fotogenkök. Vad sägs om fårostpaj, kycklingsaltimbocca, thailändsk gryta, ratatouille, eller en svensk klassiker som raggmunk? Alla recept är avsedda för två personer men går lätt att multiplicera om man är flera i båten. Recepten kräver inte att du redan är en duktig kock, utan även köksnoviser skall klara av dem. Författarens uppsåt med boken är att inspirera alla båtmänniskor till att laga supergod mat ombord och att driva konservburkarna på flykten!
Förutom de läckra recepten finns också tips om bunkringen före avfärd så att man kan laga spännande och god mat av sådant man sedan hittar i mindre välförsedda skärgårdsbutiker, goda råd om både kylförvaring och uppvärmning, tips om vilka redskap som bör finnas i båten. Några rubriker: Mat under gång, Snabbt efter tilläggning, Lite pyssligare att laga, Gott om tid, Vid grillen, Bakning samt Tillbehör...
Anders Billing, som står för samtliga recept, har arbetat som kemiingenjör, skogshuggare, musiker och matentusiast. Han har varit fritidsseglare sedan barnsben.
Folke Johansson, fotograf och filmare, arbetar med spelfilm och dramaserier för SVT. Han är också en passionerad fritidsseglare.
Folke Johansson, fotograf och filmare, arbetar med spelfilm och dramaserier för SVT. Han är också en passionerad fritidsseglare.
Läs mer
Anders Billing
Båtmat
Om boken
Campingliv kan faktiskt vara annat än frystorkat och konserver. I Tältmat inspireras läsaren att trolla fram goda och lättlagade läckerheter med enkla hjälpmedel - på campingkökets enda låga!
Tältmat är en guide till hur man njuter av semesterlivet i tält. Om konsten att laga härlig mat med lätt packning och enkla ingredienser. Författaren utgår från att man ungefär var tredje dag har möjlighet att besöka en livsmedelsaffär, och att läsaren kanske till och med har tillgång till en kylväska. Här finns god och inspirerande mat anpassad till campingkökets enda låga, enligt principen maximal smak med lätta råvaror. Och den är så lättlagad att även tältkocken får känna sig ledig! Här hittar vi riktig mat som känns bekant från det "vanliga" köket, medan konserver och frystorkad mat lyser med sin frånvaro.
Utöver recepten finns även en praktisk utrustningslista och smarta tips kring bunkring och tillagning.
Tältmat är en guide till hur man njuter av semesterlivet i tält. Om konsten att laga härlig mat med lätt packning och enkla ingredienser. Författaren utgår från att man ungefär var tredje dag har möjlighet att besöka en livsmedelsaffär, och att läsaren kanske till och med har tillgång till en kylväska. Här finns god och inspirerande mat anpassad till campingkökets enda låga, enligt principen maximal smak med lätta råvaror. Och den är så lättlagad att även tältkocken får känna sig ledig! Här hittar vi riktig mat som känns bekant från det "vanliga" köket, medan konserver och frystorkad mat lyser med sin frånvaro.
Utöver recepten finns även en praktisk utrustningslista och smarta tips kring bunkring och tillagning.
Läs mer
Anders Billing
Tältmat
Om boken
I Husvagnsmat lagar vi både svenska klassiker och globala nymodigheter. Boken innehåller recept på god och sund mat som är så lättlagad att även kocken kan känna sig ledig. Semesterns rätter skall vara festligare än vardagens men ändå lämna gott om tid att bada och lapa sol. Varför inte prova africanakassler, rökta köttbullar eller morotsrakor?
Vi tittar också på utrustningen i husvagnspentryt. Vad är nödvändigt och vad bör stanna hemma? Behövs verkligen alla kastruller eller kan man fylla sina skåp med något roligare? Och inte minst bunkringen. Alla som besökt butiken på en campingplats vet ju hur begränsat utbudet är.
Här finns tips om vad som bör köpas med från storköpen för att semesterns rätter skall bli goda och varierade. Och bäst av allt, maten är både billig och enkel!
Innehåll:
Smak av Sverige
Smak av varmare länder
Om rökning och grillning
Vegetariskt
Nattamat, småplock & tillbehör
Efterrätter, godis & bakat
Om brödbak
Redskap
Bunkring
Läs mer
Anders Billing
Husvagnsmat