Författare:
Översättare:
Per Johan Hasselqvist
Single malt whisky
Svenska
2008-10-13
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Vin & dryck
Översättare
Per Johan Hasselqvist
Författare
Recensionsdag
2008-10-27
Publiceringsdatum
2008-10-13
Bokinformation
Originaltitel
Whisky Classified. Choosing Single Malts by Flavour
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Produktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151850092
Antal Sidor
240
Vikt (kg)
1.054
Ryggbredd (mm)
22
Höjd (mm)
295
Bredd (mm)
185
Böcker av författaren
Om boken
David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förvirrandejargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en objektiv och enkelt tillämpad doft- och smakguide.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.
Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.
Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.
Läs mer
David Wishart
Single malt whisky