Författare:
Översättare:
Per Johan Hasselqvist
Omega-3 kokboken
Svenska
2008-09-15
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Hälsa
Översättare
Per Johan Hasselqvist
Författare
Recensionsdag
2008-09-29
Publiceringsdatum
2008-09-15
Bokinformation
Originaltitel
The Omega 3 Cookbook
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Steve Lee
Format
KartonnageProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151850917
Antal Sidor
144
Vikt (kg)
0.66
Ryggbredd (mm)
18
Höjd (mm)
241
Bredd (mm)
197
Böcker av författaren
Om boken
Många tror att fett är farligt och bör undvikas till varje pris. Men det kan faktiskt vara skadligt för kroppen att helt undvika fett. Vi behöver få i oss rätt sorts fett för att vår hjärna ska fungera och för att vi ska kunna ta upp olika näringsämnen som vår kropp behöver. Det fett vi framförallt behöver är omega-3.
Varför blir man smart av fisk? Och vilken sort fisk ska man äta? Numera vet de flesta att omega-3, som finns i bland annat fet fisk, har en hälsobringande effekt. Genom ett högre intag av omega-3 kan man reducera risken för hjärtattack och diabetes men även artros och alzheimer. Barn som har dyslexi eller ADHD sägs också kunna bli hjälpta och mindre hyperaktiva. Omega-3 verkar helt enkelt vara den nya undermedlet. Många studier tyder också på att kroppen har lättare att ta upp omega-3 i mat än i tablettform. Så vad ska vi då äta för att få i oss det eftertraktade fettet? Och vad gör man om man vill äta vegetariskt?
Omega-3 kokboken består av ett inledande kapitel med fakta om olika fetter och hur de verkar i kroppen. Därefter presenteras över 100 recept uppdelade på frukostar, förrätter, lunch, huvudmål och desserter.
Varför blir man smart av fisk? Och vilken sort fisk ska man äta? Numera vet de flesta att omega-3, som finns i bland annat fet fisk, har en hälsobringande effekt. Genom ett högre intag av omega-3 kan man reducera risken för hjärtattack och diabetes men även artros och alzheimer. Barn som har dyslexi eller ADHD sägs också kunna bli hjälpta och mindre hyperaktiva. Omega-3 verkar helt enkelt vara den nya undermedlet. Många studier tyder också på att kroppen har lättare att ta upp omega-3 i mat än i tablettform. Så vad ska vi då äta för att få i oss det eftertraktade fettet? Och vad gör man om man vill äta vegetariskt?
Omega-3 kokboken består av ett inledande kapitel med fakta om olika fetter och hur de verkar i kroppen. Därefter presenteras över 100 recept uppdelade på frukostar, förrätter, lunch, huvudmål och desserter.
Läs mer
Michael van Straten
Omega-3 kokboken