Jonas Svensson

Utforska författaren

Jonas Svensson är krögaren som driver flera restauranger; framgångssagan Miss Voon i Stockholm och flera andra städer, den asiatiska gastropuben GOMA och nu senast India’s, där han serverar indiskt i modern tappning.

Han har en stark passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck. Han är även utbildad sake-sommelier.

Jonas har varit aktiv på Stockholms krogscen i över 20 år. Med ett ständigt fokus på asiatiska smaker, tekniker och råvaror och med respekt för deras ursprung har han utvecklat detta till sitt eget kök.

Utgivning

Om boken

Jonas Svensson är kocken bakom flera hyllade restaurangkök. I dem har han skapat en
matfilosofi som kombinerar de bästa smakerna från det asiatiska, japanska och indiskaköket. Att hitta spännande smakkombinationer med höga och fräscha smaker har blivit något av hans signum.I den här kokboken ger han oss sina bästa rätter och matinspiration för alla tillfällen, allt frånhans favoriträtter hemma med familjen till de som blivit signaturrätter på krogen. Du får följamed på en matresa genom alla de asiatiska köken tolkade på Jonas sätt. Med råvaror somkyckling, ren, anka, jordärtskocka, pumpa, hummer, linser och torsk finns det gott omanvändningsområden både till vardag och fest!Den populäre kocken - som ofta medverkar i tv – utlovar här sina allra bästa och utprovaderecept. Många av Jonas recept på krogen börjar i det egna hemmet, så i denna kokbok är alltanpassat för att du också ska kunna laga det hemma.

Läs mer

Jonas Svensson

Jonas Svenssons Kök