Författare:
Pelle & Ingrid Holmberg
Naturkokboken
Svenska
2015-04-24
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Allmänna kokböcker
Författare
Pelle & Ingrid Holmberg
Recensionsdag
2015-05-06
Publiceringsdatum
2015-04-24
Formgivare omslag
Seth Kapadia
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Susanne Fessé
Format
HalvklotProduktion
Papper
Träfritt obestruket
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113064901
Antal Sidor
137
Vikt (kg)
0.529
Ryggbredd (mm)
20
Höjd (mm)
198
Bredd (mm)
195
Böcker av författaren
Om boken
Tydliga foton visar varje ört i närbild, just så som den ser ut när den plockas.
Läs mer
Marie-Louise Eklöf, Pelle Holmberg, Pelle & Ingrid Holmberg
Vilda växter
Om boken
Den här gången har de utökat repertoaren med recept som inkluderar vilda växter och bär. Vad sägs till exempel om paj med svamp och målla, häggblomsparfait eller slånbärssaft? Dessutom ges råd om var delikatesserna plockas och hur de bevaras bäst.
Läs mer
Pelle & Ingrid Holmberg
Naturkokboken
Om boken
Men vad gör vi sedan med våra korgar fulla av svamp, när förra säsongens torkade svampar fortfarande trängs i glasburkar i skafferiet? Vi behöver råd och inspiration för att laga svamp, och här är boken som alla svampälskare längtar efter!
2001 gav Norstedts ut Svampkokboken av svamparnas mästare, Pelle Holmberg, tillsammans med sin fru Ingrid och deras goda vän och kock Dieter Endom. Boken blev en storsäljare och nu släpps den i en reviderad upplaga där mer än hälften av recepten är nya och samtliga bilder omtagna av Susanne Hallman, fotografen till Lax, till vardag och lyx. Svamp är en delikatess, en smakförhöjare utan dess like! Som tilltugg, förrätt eller huvudrätt, till fisk, kött eller fågel - här är boken som i ett femtiotal recept visar oss vägen till både klasiska och nytänkande rätter med både vilda svampar och köpesvamp som grund. Du får lära dig hur olika svampar passar bäst med varandra eller med olika tillbehör. Att svamp dessutom är hälsosam, fiberrik, och fri från både socker och kolhydrater gör den till den perfekta ingrediensen i alla moderna kök. En grundkurs i rensning, frysning och torkning tillkommer på köpet.
Läs mer
Pelle Holmberg, Pelle & Ingrid Holmberg, Dieter Endom, Anders Pedersén, Ingrid Holmberg
Svampkokboken