Beskrivning
Detaljer
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Format
InbundenProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151840352
Antal Sidor
160
Vikt (kg)
0.417
Höjd (mm)
230
Bredd (mm)
135
Böcker av författaren
Om boken
I årets kalender medverkar samtliga akademiens 17 ledamöter.
Magdalena Ribbing samtalar med vår matkulturengagerade Konung om hans stora gastronomiska intresse. Jan-Öjvind skriver i medryckande om vattnet i vår kultur, och Richard Juhlin skriver om god champagne.
Hans Alfredson berättar underhållande om den annorlunda "GA-metoden" för bantning. Stephan Rössner skriver om alla de små matmässiga ovanor som sammantaget så småningom resulterar i övervikt. Magdalena Ribbing skriver ett livfullt reportage från årets statusfyllda "SM i matlagning" som renderar vinnaren hederstiteln Årets kock och därmed Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj.
Vid sin sida har Jan-Öjvind en namnkunnig och kulinariskt väl bevandrad redaktionskommitté: Magdalena Ribbing, Lars O. Lagerqvist, Christina Möller och Niklas Rådström.
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Gastronomisk kalender 2008
Om boken
Jan-Öjvind skriver i årets kalender medryckande om vattnet som måltidsdryck. Magdalena Ribbing intervjuar Hans Majestät Konungen om hovets taffel, och skriver dessutom om vår älskade potatis.
Dessutom avhandlas internationella mathögtider, kaffe och kafferep och Hans Alfredsson (ledamot av Gastronomiska Akademien!) intervjuas.
Bland övrigt innehåll i kalendern kan nämnas Inger Grimlunds reportage från årets statusfyllda "SM i matlagning" som renderar vinnaren hederstiteln Årets kock och därmed Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj.
Vid sin sida har Jan-Öjvind en namnkunnig och kulinariskt väl bevandrad redaktionskommitté: Lars O Lagerqvist, Christina Möller och Niklas Rådström.
Sagt om tidigare utgåvor:
"Den som köpt och sparat allihop har ett förnämligt gastronomiskt bibliotek"
Svensk Hotellrevy
"Som alla tidigare årgångar av Gastronomisk Kalender är den mycket läsvärd och ett måste för alla intresserade inom gastronomien"
Östran
"...som vanligt är Jan-Öjvind Swahn redaktör vilket garanterar mycken god läsning"
Allt om mat
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Gastronomisk kalender 2007
Om boken
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Gastronomisk kalender 2006
Om boken
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Gastronomisk kalender 2005
Om boken
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Gastronomisk kalender 2004
Om boken
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Gastronomisk kalender 2003
Om boken
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Gastronomisk kalender 2002
Om boken
Jan-Öjvind Swahn, kalenderns redaktör, ger i en essä bl.a. recept på forna tiders "bänkvälling" och "ruskomsnusk", rätter som var lika läckra som det låter, medan Svenska Akademiens ständige sekreterare, Horace Engdahl, berättar om Goethes lidelse för betydligt smakligare spis och Dick Harrison, docent i historia, skriver om matkulturen under tidig medeltid. Bland övriga författare i årets kalender märks Nils-Arvid Bringéus, som skriver om seden med "julhögar" i forna dar, och Stephan Rössner, som redogör för hur hormonerna styr vårt val av föda under både dygnets och den enskilda måltidens förlopp.
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Gastronomisk kalender 2001
Om boken
Läs mer
Jan-Öjvind Swahn
Varför säger vi så?