Från skott till stek
Svenska
2015-08-12
Utgivet av: Norstedts
Läs mer
Beskrivning
Detaljer
Kategori
Inspirationsböcker
Författare
Recensionsdag
2018-09-02
Publiceringsdatum
2015-08-12
Formgivare omslag
Jocke Petterson
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Omslagsfotograf
Charlie Bennet
Format
InbundenProduktion
Papper
Träfritt obestruket
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113067049
Antal Sidor
192
Vikt (kg)
0.918
Ryggbredd (mm)
25
Höjd (mm)
270
Bredd (mm)
195
Böcker av författaren
Om boken
Entré: Nyfiken grön! Skribenten Cecilia Blankens och kostekonomen Kristin Johansson, själva allätare med längtan efter ett grönare liv, tar oss här med på en utforskande och tillåtande resa in i den vegetariska världen, mot nya vardagsfavoriter, festliga kalasmåltider och snabba snacks som förenklar familjelivet!
Förutom ett 60-tal oemotståndliga recept kommer här också svaren på frågor som alla nyfikna prova på-vegetarianer ställer sig: Hur får jag i mig tillräckligt med protein? Går det att laga vegomat som köttvana barn gillar? Hur får man till konsistens och smaksättning i det vegetariska köket?
Men här hittas också inspirerande läsning mellan fakta och recept: personliga och resonerande texter, supersmarta tips och nedslag i småbarnstillvaron på väg mot en grönare vardag.
Läs mer
Kristin Johansson, Cecilia Blankens
Nyfiken grön
Om boken
I denna uppföljare bjuder de på fler recept som imponerar på såväl den inbitne köttätaren som på barnen som fortfarande är skeptiskt inställda till det där med kikärter och grönkål. Författarna vill med enkla, smarta rätter visa att det inte är svårt att laga god vegomat.
Ett huvudfokus i boken är att använda och återanvända rester på ett smart sätt, för att spara både miljö, tid och pengar. Det spelar ju ingen roll hur bra mat vi väljer att laga om vi ändå slänger hälften! På så sätt kan en vardagsmiddag gå igen till en ny rätt nästa dag och rester från grillen förvandlas till en ljuvlig bakispizza. Med olika sides, inläggningar och röror skapas genvägar till att enkelt sätta ny smak på maten.
Bli inspirerad att våga smaka på maten och att laga mat även utan recept. Sällan har det varit så lätt och inspirerande att äta grön och klimatsmart mat!
Läs mer
Kristin Johansson, Cecilia Blankens
Nyfiken grönare
Om boken
I cirka 50 recept av Kristin Johansson lär vi oss laga vilt på helt nya sätt. Med råvaran i centrum lyckas hon skapa rätter som tar vara på köttet på bästa sätt, och som samtidigt tilltalar både viltälskaren och den som aldrig lagat vilt förut. Här hittar du moderna och nyskapande recept för hela familjen, liksom en och annan klassiker i ny skepnad.
Fredrik Lundberg har också intervjuat några av de kända kockarna i Kockjaktlaget om vilt, bland andra Danyel Couet och Filip Fastén.
Följ med ut i skogen och lära dig mer om dess råvaror, dofter och smaker. När du väl är där kommer du inte vilja lämna den.
Läs mer
Kristin Johansson, Fredrik Lundberg
Från skott till stek
Om boken
I Happy Hunting tar stadskillen och jägaren Fredrik Lundberg ett grepp om allt man behöver veta som jägare - från hur man tar jägarexamen och hur ett jaktlag funkar till olika typer av jakt - men försöker också sätta ord på det som försiggår mellan raderna. Vilka signaler sänder dina kläder ut? Varför är en inplastad Statoilmacka aldrig okej som fika? Och hur funkar egentligen det här med vapen?
I Sveriges första populärkulturella bok om jakt delar dessutom en rad kända personer med sig av sina erfarenheter kring jakt: Adam Alsing, Lotta Lundgren, Rafael Edholm, Börje Salming, Ara Abrahamian, Magdalena Forsberg med flera.
En bok som vill göra det lättare för nya jägare att förstå, men tack vare sin unika ton och nya angreppssätt är den också en bok för alla erfarna jägare där ute.
Läs mer
Fredrik Lundberg
Happy Hunting